Hi mommies, Ada tips utk penjagaan kehamilan kembar?..

Hai smua, saya dah 31 minggu 6 hari .. mengandung kembar .. pinggang sakit2 kdg, mlm kdg susah tidur.. mommies mcm sy jugak ka

3 Các câu trả lời

- Selalu buat pregnancy yoga utk 3rd trim..boleh tgk kat youtube. - minum susu kambing stp mlm sblum tidur - mlm sblum tidur baring mengiring tu perut letak bantal nipis utk support. - minum olive oil 2 sudu ketika perut kosong pagi n sblum tidur - bila mana nk buang air kecil, buang je wlupun sedikit n bangun kerap wktu mlm utk elak kencing kotor. - setiap kali review dgn doctor tanya je soalan cth berat baby sesuai ke dgn week, kencing ada kotor ke, posisi kedua baby mcm mana. - selalu berbual dgn baby sambil usap perut. Cth syg2 ibu.. skrg dah masuk waktu solat zohor ikut ibu solat ye syg. Semoga Allah jadi kan anak2 ibu ni anak yg soleh/solehah & taat kpd Allah n Rasul. - Kerap berdoa d wktu2 mustajab dgn doa Nabi Zakaria & Nabi Ibrahim

12mo trước

Okay terima kasih tips nya 🥰🥰.. now saya almost 33weeks…

saya pun twins 34w, ada masalah yg sama. saya perasan sakit pinggang saya tu makin tajam bila bangun dari duduk/baring, salah postur duduk, duduk/baring terlalu lama, berdiri terlalu lama. so sy cuba address setiap punca ni, and sapu krim urut yg pregnancy friendly kat tempat yang lenguh. dah tak seteruk dulu, tp masih ada la sakit pinggang tu. Normal je sbb kita bawak 2 ketul kan, pastu dua dua ni nak bergerak itu ini dalam perut😂

12mo trước

Oh hahaha …

sy pun twins 33w dah,normal sis sakit pinggang.mlm lg la uishhh nk pusing mengiring ke kanan kiri tu nk ngis rasa, sy tdo sejam dua tjaga la...kdg baby kick kuat,berat twins sis dh berapa

12mo trước

Berat twins yg belah kiri 1kg lebih dah yg belah kanan 2kg .. kdg sesak nafas sbb kaki twins btl2 di dada … 😂