edd hujung mei dah mula beli barang baby ke?

hai.. siapa sini edd hujung mei? saya 26.5 gdm on diet.. doctor kata xboleh lebih due.. ampa dah start beli barang baby ke? jom la sharing.. nak masuk 30week ni dan2 rasa excited nak buat persediaan bersalin. lagi satu, ada kat sini yang ambil minyak kelapa dara x? org ckp bersalin kurang koyakan dan mudah kalau minum ni. ada yg berpengalaman? betul ke? minyak kelapa dara brand apa ya yg elok? #babymei #minyakkelapadara #gdmdietcontrol #persiapanbabylahir

13 Các câu trả lời

saya edd 18/5/23. barang2 semua settle blake dah siap basuh dah baju2 baby. tinggal packing bag je. saya pun gdm on d/c + gbs positive. saya start beli barang baby masa 23week. time tu buat detail scan bila tau je jantina ank terus pergi baby mall.shopping2. sambung juga dekat online shopping 🤣. 28minggu settle dah semua barang. cuma ibu mcm tk puas hati tgok shopee mesti nak membeli saja 🤣. part minyak kelapa dara tu saya tk start pun minum. jadi ke minum minyak kelapa tu?

Saya EDD 23mei , Alhamdulillah brg3 semua dh siap.. sy pun amalkn vco. Tp x pasti la tu boleh kurangkn ke x koyakan tu sb anak pertama... cume sembelit Alhamdulillah memang xda setakat ni.. klau sblm mengndung mmg kerap kene, nak2 ada buasir plk... Alhamdulillah setakat ni bdn sihat❤️

1y trước

Sy makan capsule halagel❤️

saya edd 31/5. hampir setel dah semua kecuali baju baby. by week 32 saya nak pastikan semua ready termasuk basuh bedsheet, setup babycot, basuh baju, pack beg hosp. vco tu saya dok pikir2 lagi nak amek ke tak. tapi rasa mmg nak beli utk buat urutan perineum.

saya due 24/5, alhamdulillah semua dh settle. tinggal pack beg hospital je sbb saya ada possibility warded awal sbb uri rendah. tentang minyak kelapa dara tu, saya pernah dgr org makan sbb sembelit je, utk elak koyakan tak pernah pulak dengar.

sya 16/5 ni, 1 barang bby pun blm beli lagi. sya amal minum minyak klpa dara beli kat farmasi aslam, yg spray je senang sya spry je kat mulut sbnyk 5x hehe sdp pun sdp.

Edd 21.5 alhamdulillah dh siap sekali hospital bag sbb 1st mom kang laki panik apapun x jd😂 psl vco tu x psti sy guna pati minyak tu untk sapu pd perut elak merekah je..

alhamdulillah dah beli sikit2 n dah bungkus siap2. takut terberanak awal kan. baik buat siap2 xkalut sikit.nati dah nak dekat2 mengah lakkk nak beli brg n nak kemas2 tu

sy 14/5 dh beli siap basuh dh cuma brg penyusuan je belom beli tak packing lagi brg . minyak kelapa dara tu ada jgk trpkir nk beli xtau la koyak ke tak klau amalkan .

saya 8/5..barang masih tambah2 apa yg patut..baby baru comfirm boy..sebelum kepit jer xnmpk..

Klau ikut doc imelda, mitos je pasal minyak kelapa dara tu..