Turunkan Kuning Anak

Hai.. Siapa ada petua utk turunkan kuning anak? Anak saya turun kuning sikit2 ja.. Dah 2 mggu da umur dia.. Huhu

11 Các câu trả lời

Kerap bagi susu. Dan buat sementara waktu jgn makan makanan yg ada halia & kunyit dulu. Takyeh ltk bawah matahari. Saya buat benda2 ni ngn baby saya. Tak sampai seminggu dah turun dari 108 ke 64.

Just keep bf sis.. elakkan mkn kunyit, halia n bwg putih... jamu pun jgn mkn... anak sy prolonged jaundice 44 hari, kuning xtinggi, cuma xsurut2, alhamdulillah lama2 hilang sndiri..

Ibu minum air seng kuang cina n makan sengkuang cina jugak. Ia akan jd milkbooster jugak. Jgn makan segala jenis herba. Jamu pn jgn makan ye.

kerap susukan baby jak sis .. lg kerap baby susu, kerap popo lg bagus sbb kuning tuh keluar sekali dgn popo dea 😊

Pg2 bg mndi dng air ramasan daun kucai Insyallah trun kning. Bby saya semua sya buat mcm tu.tga kli jha cek dh trun

5y trước

anak ke 2 saya pun sayaamalkan mandi air daun kucai dlm 10 hari juga,alhamdulilah turun

kerap bagi susu sis. setiap sejam sekali kejut bagi susu. jangan risau nanti kuning akan turun

Keesokan menyusu dan kalau boleh sementara kuning belum hilang elakkan makan jamu dulu ye..

kerapkn bg susu je..nti baby berak, kuning tu ikot sekali kua

Banyakkan menyusukan baby. InnShaAllah. Semoga dipermudahkan

Bagi je susu bdn. Kk tkde trgkn and bgi buku pyusuaan ke?