Kesan vaksin

Hai. sesiapa ibu hamil yg dh vaksin bleh x share apa kesan slps cucuk vaksin? dan Vaksin ada beri kesan kpd baby dlm kandungan tak? tq😃#firstbaby

17 Các câu trả lời

saya cucuk vaksin masa tu xtau tgh pregnant. lepas vaksin rasa tangan kebas dan letih sgt. lepas dos kedua lg teruk. hari vaksin tu elok je.keesokan hrinya sakit urat. rasa mcm darah x smpi kat tgn n kaki.. sejuk je tapak kaki n tapak tgn. pijak lantai rasa mencucuk. whole day x boleh makan, bdn rasa berangin, muntah segala mknan yg masuk. tgh mlm tu bru bdn mula berpeluh dn blh telan biskut kering. hari hari seterusnya berlalu dgn mual, bdn berangin dan x selera mkn. buat upt positf. taktaula kesan vaksin ke morning sickness. 😅

PFIZER First dos okay je tp sakit n lenguh mkn masa 2 hari bru okay. Second dos lepas cucuk okay xsakit tp mlm saya demam menggigil sampai kena warded shri. Alhamdulillah wlpon demam menggigil, baby still aktif n alhamdulillah xdk mslh yg serius. Doktor n nurse2 pesan lepas cucuk vaksin terus mkn panadol sbb kita xtahu imun kita kuat ke x dgn vaksin tu. Bg mgelakkan jd mcm saya. Take note smua ibu2 😊

saya dah cucuk lengkap 2 vaksin sinovac. dose pertama masa kandungan 5 minggu, lepas cucuk baru tau pregnant. 2nd cucuk selepas 2 minggu vaksin pertama. mula2 risau tapi dapat nasihat doktor sy teruskan. syukur sekarang dah 14 minggu masa buat ultrasound baby sihat. waktu cucuk vaksin lenguh2 sahaja dlm 2 hari mcm tu lepas tu okay Semua. 🙂

saya dah lengkap 2 dose vaccine.. First dose tak tau pregnant..kalau ikut kiraan baru 3 minggu.. Okay je.. 2nd dose ngam2 dpt tarikh cucuk 14 minggu kandungan.. 2nd dose saya jd mcm sakit2 badan tp lepas makan Panadol Alhamdulillah semakin okay.. ☺️

saya cucuk pfizer. lenguh, muscle area cucuk tu keras sikit macam bengkak. tapi 1 hari je. bagi saya cucuk tetanus/kancing gigi lagi sakit & extra lenguh. baby alhamdulillah aktif seperti biasa

saya dah settle 2 dos vaksin . phizer . effect die just lenguh ii bandana pstu sakit kepala Dan sakit tempat kena inject tu je. x de effect langsung kt baby . baby gerak macam biasa 🥰♥️

Da complete 2 dos. Alhamdulilah baby sihat, sebelum tido ialah waktu baby bergerak aktiv.. Effect kat ibu je laa sebab ada juga rasa demam mengigil lepas 1 2 hari da okayh daa..

sy dh settle 2 dose alhamdulillah 2 2 dose sy ok xda demam, baby pun aktif mcm biasa.. sy cuma mengantuk dan sakit tempat cucuk jela dlm sehari mcm tu...lpas tu terus ok..

Baru cucuk second dose khamis lepas on 30 weekd.. Demam mengigil badan sampai bleeding hidung.. Tapi alhamdulillah cek rate nadi baby okay..

dah 1st dos. lenguh2. tp x selenguh tetanus. tu 3 ari baru ilang lenguh. lg 2 ari 2nd dos. ha..ni x tau kesan cmne. pfizer jugak.