kepanasan

Hai semua..skrg ni tiap2 mlm tdo panas smpai brpeluh2..rambut basah sbb peluh,badan sume abis basah..kdg bantal pun basah gara2 peluh..pdahal dlm bilik dah ada 2 kipas..kipas siling & kipas duduk.X pasti sbb cuaca @ sbb hormon ibu mengandung sbb tu kerap kepanasan..tdo 2 3 jam then trjaga konfem panas smpai peluh2..normal ke?? #20weeksalready

43 Các câu trả lời

Normal sis.. Saya pn sama.. Tambah2 skang musim panas.. Lagi la kita kuat berpeluh dan berpanas..pasang ekon pun still berpeluh.. Bykkan minum air ye sis..

Sye pun sama, mmg pns, mcm mndi peluh, kipas dh cukup kuat pun tetap berpeluh peluh, sampai bangun dari katil pindah tido atas lantai baru leh tido 😅

5y trước

Tdo atas lantai lg x selesa sis sbb sakit badan..aduuhhhh..

Samala.. Makin besar perot ni.. Makin rasa panas plak kalo tido mlm.. Padahal da pasang kipas smpai 2 da.. Terasa cam nk pasang aircond plak kat umah tu.. Hehehe

5y trước

Pasang sis. Berguna sgt waktu panas mengandung ni😁

Sebab hormon memang ye.. Lagi satu faktor cuaca sekarang pon ye panas dan kering.. Kena banyak minum air masak. Tapi tu la lagi banyak minum, lagi banyak peluh

5y trước

Hahahah tu la. Malas je rasa.. Bila dah pukul 6 petang tu saya kurangkan minum. Sebab malam2 malas nak bangun gi toilet 😆

same la..shri 4,5 hlai bju tukaq sbab bpeluh..pastu miang2..pkai prickly heat punya bedak pon xleh thn pluh..2 kipas pon xilang pns

Saya pun sama..kepanasan walaupun pasang aircond..still berpeluh..ingatkan saya sorang je mcm over ke apa..🤭

samaa. . sy sejak pregnant ni xblh panas. .tambh cuaca mmg pnas. . kipas atas pasang kipas bwah pn pasang. tu pn x cukup. .

Sama sis... Malam2 tido panas smpai berpeluh basah baju. Kipas pon buka smpai no 4.. Yg husband dok sejuk kita dok panas.

Hormon. Sy kalau terjaga sbb panas, sy basahkan muka, leher, pelipat tangan & kaki. Lap sikit2 pastu tidur blk.

Saya pun sama. Ingatkan sebab cuaca luar, tp saya sorang je rasa panas, sampai terpaksa tido xberbaju😅😅