Induce 37weeks

Hai semua..siapa yg ada pengalaman kena induce? Boleh tau berapa lama masa yg diambil utk kita bersalin lepas induce tu? Saya skrg 36w3d, jumaat ni 37w kena serah diri kat hospital atas masalah kesihatan.. Doakan saya dan baby selamat.. #firsttimemom #bantusharing #firstbaby

1 Trả lời

Bergantung pada keadaan individu dan kandungan juga. Saya daripada GDM on diet control, minggu ke 35 dah kena on ubat pula, kena IOL minggu 37. 3x induce (3 hari), bukaan 5 cm di LR, IOL failed, kena emergency CZER. saya di PAC Ahad pagi utk daftar masuk wad, discaj Jumaat sebelum solat Jumaat. 6 hari 5 malam gitu. Lama, kan? Mudahan urusan bersalin puan berjalan lancar dgn baik tanpa mudarat.

1y trước

Anak saya pun sama birthday dgn ayahnya. Siapa jangka ketentuan Allah kan. Saya pun nak sangat vaginal birth. Dlm wad masa cek degup jantung kandungan, dah dengar nurse bisik:slow . Saya didik diri reda kena czer. 7 jam di LR, saya mula cemas, terus team doktor dtg & dimaklumkan sy kena emergency czer.