Struggle tidurkan bayi!

Hai semua..saya adalah ibu kepada seorang anak yang berusia 3bulan..bayi saya menghadapi kesukaran untuk tidur pada waktu malam..pada waktu siang dia akan tidur shaja..kadang2 boleh tidur hingga 2-3jam sekali tidur pada waktu siang..malam pula dia akan berjaga dan hanya akan tidur selepas jam 2 pagi..ibu2 boleh bagi cadangan tak untuk apa yg saya perlu lakukan..penat sangat dah ni

1 Trả lời

Tukar rutin tidur baby .. Kurangkan bg tidur waktu siang .. Then ptg tu bykkn bermain dgn baby .. Malam baby akan tidur awal .. Elakkan bunyi bising n cahaya terang .. Baby akan terjaga utk susu .. Just continue bg je .. So baby akan sambung tidur ..