sekadar luahan je

Hai semua.hari ni saya dah masuk 12 minggu..tapi mabuk saya makin hari makin teruk..tak mcm mula2 saya pregnant dulu..hari ni dah 3x saya keluar masuk toilet..dan setiap kali saya masuk toilet,mesti ambil masa yg sgt lama..kadang2 setengah jam sebab mabuk shj Saya bekerja..saya betul2 x larat dah nak hadap mabuk ni..tapi saya takut nak ambil mc dgn kerap,atas alasan mabuk..saya dah cuba macam2 cara utk kurangkan mabuk,tapi makin teruk ☹ Ada tak mummy2 mcm saya??apa yg mummy buat ya kalau tengah kerja mabuk sepanjang hari?? #firstbaby?

2 Các câu trả lời

Mcm sye hari tu 1trimester sye amik leave with doctor recommendation. So dpt la duduk rumah layan kan mabuk tu. Sye keje bahagian retail and attending customer 10-10. Terpaksa la korban ckit cuti. Masuk keje on 2nd trimesters still ade mabuk lagi. Tapi alhamdullilah HR and boss memahami even sye kerap pergi toilet. Cz HR manager siap mention to boss if pregnant lady on MC is common thing. Nothing we can do about it 😅. Sye MC almost utilize and boss dh bawa ke HR pasal MC tu.

5y trước

Baguslah ada management yg memahami..saya kurang bertuah di situ 😅

Bawa minyak kyu putih sapu kat dada or mkn masam2..

5y trước

Boleh google minyak tu. Brand dia Parrot.