Travel For 3 Hours

Hai semua, just want to ask if boleh tak I travel 3hours with 6week 7days delayed.. I'm still not sure if I'm pregnant but I need to travel today 3hours for one way.. Kalau dpat pulang balik mahu ambil 6jam juga.. Boleh ka I travel begitu lama..?

14 Các câu trả lời

I masa mula mula pregnant i pon tak sure sama ada i pregnant or not. Tp i sempat pergi ke penang dari kl and the whole 2days 1night tu i asik berjalan je. If you nak travel, make sure you're happy with it. And have fun for sure. After balik dari penang dlm 2 weeks camtu i pergi check up sbb kawan kawan i kata body i lain macam. Tak bentuk macam bujang dulu. Rupannya i dah pregnant for 8weeks 5days😂🤦for me kalau pregnant ni takde problem as long as you mmg jenis yg tahan lasak. But if you takut, go check first then decide. But for me, enjoy la pregnancy moment. Bukan selalu kita rasa kita mampu buat dengan anak dlm perut lagi

I rasa kalau u rasa u sihat, okay je kot. Positive je. I start travel masa 4 weeks (expected; because I'm on meds untuk pregnant). Travel from Terengganu to Johor. Then 6 weeks, 8 weeks, 10 weeks, 18 weeks, 20 weeks and 24 weeks; dari Johor ke Kedah. Flight, drive, bas and feri. Alhamdulillah. I tried my best nak stay positive and kalau rasa tak kena terus refer my doc. Because I hve no choice, I need to travel.

I tau i pregnant i dh 16 weeks / 4 month..masa i check tu i baru je balik dari HK n macau. Trun naik flight n gi gym macam xde pe2 😅bila btau doc, doc terkejut. Dia kata nasib baik rahim kuat dan sihat 😄so, bagi saya xleh nak cakap sgt boleh atau tidak tapi berpada-pada

5y trước

Oh.. Nnti lepas dari ni saya check..tq smua..

Last time masa 7 months i pergi cameron dalam 3 jam juga perjalanan pergi gara gara nak makan aiskrim strawberi , balik tu bawah perut i sakit, badan letih and keluar brown spot . Awal awal ni kalau tak kuat bahaya kalau banyak terhentak even langgar bonggol pun

Saya baru travel naik bas dari Melaka semalam, 10jam, pastu naik fery pulak ke Langkawi... Perut 9bulan... Nak naik flight memang dah tak boleh, nak naik ets tiket dah habis... Alhamdulillah semua selamat... Dah selamat sampai kampung...

Sbaiknye jgn kot.. sbb tkthu rahim kuat atau tk.. lgpon tkt nnti trgnggu dgn alahan 1st trimester.. tp klu nk pegi la naik kndraan sndri.. dgn fmly ke.. ppe pon try tnye doc dlu.. sbb msih awl lagi kndungn..

not sure sebab lain org lain. sy dari 1st trimester sehingga lah sekarang 8bulan, still drive kerete dari Pahang ke KL every thursday and sunday😅 Alhamdulillah, dah habes belajar x perlu drive ulang lagi.

Have you do the pregnancy test yet? 😃 I think, it will be better if you consult with doctor or do UPT, just to make sure.

not advise to do so as still in early stage.. consult doc bout pregnancy n travel for long journey..

kena tanya doc dulu..sbb kita taktau rahim kita kuat ataupun tak..risau ttiba ada bleeding ke apa..