threatened misscariaged

Hai semua. Usia kandungan saya baru 10minggu. Masa saya scan dkt kkia baby mmg sihat dan okay. Malam tu saya kencing keluar darah seketul yg besar. Saya terus pergi hospital. Doktor scan baby masih ada jantung dia pun berdegup lagi tapi doktor kata kantung tak cantik mungkin tanda keguguran. Kemudian doktor bagi saya ubat kuat rahim. Tapi saya tak keluar darah dah cuma seketul malam tu shj. Ada tak ibu ibu yg ada pengalaman yg mcm ni? Apa jadi dgn baby lps tu? Baby selamat tak?

6 Các câu trả lời

Sy pernah ngam2 10w bleeding fresh blood, pastu cont bleeding dark blood for 2 weeks. Mula2 gi hospital doc x nampak jantung, pastu dia repeat scan Alhamdulillah ada. On ubat kuat rahim sampai 16w. Bedrest 2 bulan lebih, mmg x buat langsung kerja2 rumah. Memang sampai tak tau lah ada bangunan baru ke, ada jalan baru ke kat luar. Tak tau punca bleeding, sbb siangnya masa gi klinik desa okay je xde ape pun. Baby masih kuat sampai sekarang, Alhamdulillah.

Sama. Usia kandungan kita pun sama. Sy pun sekali je keluar ketulan darah. Tp doktor kata tu cuma darah beku. Pasal kantung doktor takde kata apa2, maybe keadaan kantung baby sy ok. Semoga baby kita sihat dan kuat sis. Aamiin

Saya pun pernah Kena jgk. Saya Cuba berubat cara Islam, katanya ada benda menumpang dekat saya. Klinik pun saya pergu jugak, on ubat duphaston. Lepas 1 minggu 👌.

Saya mengalaminya tp bukan seketul malah berketul ketul, dpt pil Duphaston dari hospital, punca myb sb saya minum coke skit

Saya pn sama mcm sis tp mse tu kandungan 7 mggu. Alhamdulillah baby dh selamat lahir 9 feb bru ni.

Ad abuat kerja lasak ke sis. Kena banyak rehat tu. Makan makanan berkhasiat. Elakkan fastfood.

5y trước

Tak ada pun. Mungkin sbb saya banyak berjalan