beli barang baby..

Hai semua, sy nk tanya.. Sy mengandung bru 3 bulan.. Dan suami dah ajak beli barang baby.. Tapi mak tak bagi.. Katanya xelok beli awal2 ..lepas 5 bulan ke atas baru boleh beli.. Sy mengandung kan anak pertama.. Jadi bnyak barang kena beli .. Sbb bnyak yg tak ada.. Boleh beli ke awal2 mengandung mcm ni? Sbb suami kata beli lah sikit2 .. Jadi xrasa sangat nanti kalau beli.. Sbb nk beli sekali mesti banyak modal... Pendapat ibu2 semua macam mana??

37 Các câu trả lời

Sya dh 7 bln lbih msih blom beli brg bby...bli yg penting2 sje...klau pkaian baby jgn bnyak sgt bli sbb dia akn mmbsar jga....ala2 kdar jer sis...

Bagi saya, boleh je kalau nak beli sikit2. Bila dah 5 bulan ke atas, tambah lagi barang nya. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻🤗

Awal sgt tu 20w tu boleh la start sikit2. Mcm bedung towel barut ke. Start 28w beli mcm baju pulak. Sbb kita tak tau lagi kan. Saya buat mcm tu

betul la kata suami sis tu . beli sikit sikit tak trasa duit keluar . . dah lah barang baby mahal . jadi ok je beli awal awal. .

Masa awal awal sye beli bende besar je mcm carseat ngn stroller. Yg lain lain tu sume beli lepas 7 bulan tu pon ckit je beli.

Xpe sis duit tu di simpan dlu yg untk beli brg bby sb baru 3 bulan mmng awal sngat sis x elok, nnti lepas 5 bulan baru beli

Boleh sis..beli sikit² xdela terasa sgt .tp mmg ank 1st ni teruja lebih..beli dah beli ari² belek baju² tu..haahh

apa susah, menabung la dulu.. beli 1 tabung, suami isteri blh sama2 letak duit dlm tu.. nt smpai ms g la shopping

Saya pon beli sikit2 barang baby.Sebab xmampu beli sekaligus.kandungan 7bulan dah stanby 1 bag dalam kereta..

Betul cakap ibu awk.. terlalu awal untuk beli barang baby.. kandungan dah masuk 7 bulan baru start beli