Kerap mengeras

Hai semua. Skrg saya 36w6d. Malam ni kerap mengeras pula. Takde tanda2 lain . Just mengeras dan kadang ari2 sakit light2 mcm tu. Perlu ke hospital? Sbb pengalaman kawan dia mengeras pegi hospital , nurse suruh balik sbb takde tanda lain 😢 Atau kerap mengeras sebab kita penat? Harini saya byk buat keje rumah.

Kerap mengeras
4 Các câu trả lời

kalau kerap stiap 5 minit ia tidak normal..prlu ke hsptl asap tuk dptkan rawatan dan pantauan dr doc n nurse dgn bantuan mesin ctg tuk chck keadaan bby dlm kandungan sm ada..ada sesuatu abnormal brlaku atau sebaliknya..mg dpmudahkan segalanya aamiin

8mo trước

Saya rumah jauh sikit dari hospital lagi pun kira dah cukup bulan baby,37 week 5 day masa masuk pun cek bukaan baru 2 cm,sekali cek esok paginya dah 3 cm stuck hingga hari ni 3 cm.Kalau malam ni baby tak bagi kerjasama,esok masuk labour room masuk ubat sebab dah 48 jam stuck 3 cm.

Saya skrg dalam wad,37 week 4 day kerap mengeras dan belakang pinggang sakit sgt,direct pac cek bukaan 2 cm,so kena pantau doktorlah.Doakan saya di permudahkan time bersalin nanti yer😊

8mo trước

Dah berapa cm tu sis? Semoga dipermudahkan urusan awk. Harini sy kena serah diri, esk due date 🥹🤲🏻 doakan sy jgk sis ❤️

mengeras sakit ke? kalau kerap mengeras tapi tak sakit tu dikira contraction jugak tak?

8mo trước

Mengeras sakit sikit2 kat ari2. Ntah la saya pun tak tahu contraction mcm mana sebab anak first dulu nurse kk ckp contraction saya rasa mengeras biasa je. lepastu pegi hspital kena tahan n induce . anak no 2 mmg overdue serah diri n induce last2 emergency czer. jadi tak tahu contraction sebenar macam mana 😂

kalau balik contraction TDK berhenti mesti p hsptl jgk..apa lagi KLU sakit Balik DTG

8mo trước

ya. doktor cakap kalau contraction sakit tak tahan atau tanda bersalin lain, datang balik hospital.