turunkan berat badan ketika mengandung

Hai semua . Semalam sy baru lepas checkup utk injection att . Sebelum injection, mcm biasa lah check urine, hb n berat . Semalam timbang berat sy naik hampir 4kg . Sy risau sgt kene minum air gula, mcm mne ye nak control berat badan ni 😩. Selera sy naik sgt lepas hbes 1st trimester . Tak makan jadi pening , nk muntah . Tq ibu2 semua

6 Các câu trả lời

makan kerap tp kuantiti sikit sis.. sy dh jd terbiasa mcm tu sbb makan knyg sgt mmg senak perut jd tk selesa.. and bykkn mnm air suam walaupun mmg blik air jd sahabat.. just malam jgn mnm byk tkot ganggu tido hehe

4y trước

Baik , thank u awak ☺️

Minum air barli tanpa gula sis. Bleh trjnkn gula n brt bdan sma.. Sya dah cuba mmg okay.... Nasi makan dlm kuantiti skit tp brulang2

4y trước

Wah bole try ni . Awak rebus sendiri ye barli nya ?

sama sis..sjak sem 2 ni.. kjap2 lapar . pdhal bru mkn. xsmpai 1jm lpar blikk hahahahaha.. geling kpla suami sy hahahahaha ...

lepas sy alahan awal2 tu, memg naik mndadak berat. hihih.. lpastu insaf lah jga pmknan.. skrg maintain xnaik bnyk sgt

Kalau saya, saya kurangkn quantity nasi, lebihkan sayur, lauk..

Apa2 pun memang kena control makan dan manis2