Sakit bahagian bawah perut 19w

Hai semua. Saya sakit perut bahagian bawah mcm banyak gas, macam senak pun ada tapi sakit sampai tak boleh tegakkan badan (bukan rasa mencucuk). Begerak pun rasa sakit. Cuma okay bila saya baring. Ada anyone pernah kena macam ni ke? Normal atau tidak ye? Saya risau.. #firstmom

2 Các câu trả lời

Hi..normal awak. Sebab round ligament start stretching untuk support rahim & baby pun dah start membesar. Boleh buat light exercise untuk kurangkan discomfort tu & bergerak slow je, jgn ada sudden moves

1y trước

Lega dengar. Tu lah if ada sudden move lg sakit. Thank you!

sy smlm pun cramp perut tp kt bhagian belly button. klau bregerak sengal, xdpt tido sakit tu, smpai rasa mual. cek tdi pagi scan baby ok je. doc ckp maybe constipation or trapped gas.

1y trước

yaa btul. dia cramp kuat sgt lepastu rilex kjap, lpstu cramp lg kuat. smpi pagi la mcmtuu