Minum air gula

Hai semua, saya nak tanya untk yg first time pregnant dalam minggu ke berapa ya kena minum air gula untk check sekiranya ada gdm? Saya tidak ada sejarah kencing manis sebelum ni. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

6 Các câu trả lời

Antara nya dia tgk bmi (kalau over range dia), ada family history kencing manis (walaupun kita takda kencing manis, dia tgk family lain), umur atas 25 rasanya. Mcm Sy umur 26 dh kena minum time week 12

Sya kne minum air gula masa 24 week.. Umur sya pon bru 23.. Doc kata paling2 sekali minum air gula untk detect kencing manis..

sekarangnie atas 25tahun da kena minum airgula 2kali walau xad background kencingmanis.Saya minum kali pertama 12w.

Hi. Depends klinik tempat awak. Ada yang minum awal. Saya minum masa 16weeks.

Saya dh 21 week..tk penah kena minum air gula lagi..

depends pd klinik