super red dates

hai semua.. saya nak tanya, saya baru 25weeks, boleh ke kalau saya amalkan minum super red dates ni.. kata org, untuk naikkan hb dan milk booster untuk menyusu nanti.. sekadar bertanya, sbb saya first time pregnant ni.

super red dates
8 Các câu trả lời

Sis ada anemia tak? Jika ada nurse akan beritahu & beri pamplet berkenaan anemia. HB low tak boleh minum air seperti teh. Jika mahu minum jgn selalu & jarakkan 1 jam sebelum/2 jam selepas mkn ubat. Boleh minta nurse/doktor bagi sis jumpa ahli farmasi ttg cara penggunaan vitamin yg diberi jika hb masih low berturut-turut sekiranya nurse masih belum beri sis peluang mendengar nasihat berkaitan ini.

3y trước

HB rendah = anemia. Sis punya HB lebih kurang saya. Nanti jgn lupa minta nurse bgtau pemakanan utk atasi anemia, minta pamplet anemia & minta jumpa ahli farmasi utk nasihat ubat takut tersalah cara mkn ubat sbb tu hb tak naik. Sy nasihatkan sis better jgn minum teh sampai hb naik byk.

saya pun baru amal red dates with longan tp lain brand sbb hb saya low.. kalau manis , boleh tmbh air.. lusa nanti nak checkup 36wks.. smoga hb makin naik 🥰

Yg ni mungkin elok. Sy ada cuba minum supercube punya tu, HB makin menurun ada la. Lepas tu manis yg amat. Mungkin tk sesuai dgn sy.

3y trước

boleh cuba minum air pati delima jgk. sy cuba yg brand gulsan haritu, sbb HB sy dari 11 turun ke 9. satu sudu pati delima larutkan dlm satu cawan air, sy telan iberet sambil minum air tu. alhamdulillah naik sampai 12.5 lepas tu

hb low klau mnum teh lg menurun.. nurse xde gtaw ke yg teh, kopi, mnuman bercoklat xleh mnum klau hb makin turun?

Boleh je kalau nak try. Mana tahu boleh cantikkan hb 😁

3y trước

❤️

nurse psn bykkan buah jambu batu je. hb naik

hb low , tak sesuai teh, kopi, koko...

3y trước

@Sahidah Sahima: Doc yg advised gitu sbb kita mcm Zincofer (zat besi), klu minum semua tu dan juga susu pd waktu yg sama, nnt tak berkesan Zincofer tu. So kalau mkn Zincofer waktu pg, minum susu pd waktu mlm atau petang.

teh bole turunkan hb