Berat naik 1KG

Hai semua. Saya nak tanya bahaya ka kalau berat kita naik 1KG je ?. Masa sebelum puasa bulan 3 haritu berat saya dalam 70KG. Lepastu awal bulan 5 baru ni saya gi check berat saya dah naik 1KG. Bulan 4 pula saya tak check langsung berat sebab saya gi luar negara sebulan. Nurse bising sebab berat saya naik 1KG. Tpi dlam kepala otak saya takkanlah berat saya tak boleh naik. Kan baby pun membesar. Saya kurang mkan tau tpi berat still naik. Skrng sya dh kna control BP seminggu 2 kali. Hmm penat ulang alik kk. 😭 #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

Ok je tu sbb nurse akan kira berat 1kg sebulan tu bahagi 4 (untuk minggu dlm sebulan). Nurse yg sy refer dy cakap untuk sy normal seminggu naik berat 0.3kg utk BMI sy masa pregnant ni.

anak sy besar gdm takde normal, doc ckp saya kuat makan, pahtu nak saya buat apa. x makan nti anak dlm perut mngecil. hm pahtu kena minum air gula kali kedua hm

sy msa buka buku pink 11w 70.5kg..pastu 24w 71.5kg..doc scan bby sama perkmbgan mggu..in shaa Allah xde apa ni pun doc mcm pelik naik 1kg..huhu..suh diet😂

normal ja saya yg tiap2 mggu ulang alik kk okk ja smbil pi bekerja. smpai 1 hari kne buat bsp 4x pon okk ja enjoy ja journey preggy nie sis nnty rindu.

Saya pula doktor suruh naik setiap bulan sekurg2 1kg..kalau xnaik nnti baby x membesar.. Pelik pula.. Mmg akan naik bila perut membesar.. 😅

Berat saya pon tak naik.. naik berat baby je. Sofar baby ok.. berat dia ikut minggu..dr sy tak marah pun.. dah 24week berat naik 500g je..

Normal..sy pun naik 4kg sis..nurse bsing huhu