Bersama suami salah 1 cara mudah utk bsalin

Hai semua. Saya ingin bertanya bg yg ada pengalaman bg soalan d atas dan tlebih dahulu maafkan saya skiranya soalan ini kurang sopan. Saya 1st mom dan sda 37weeks. Saya selalu tbaca d ruangan artikel dan medsoc bkaitan soalan d atas. Ada kaa benar bila bersama suami mudah utk bsalin? Dan suami perlu buang dalam kaa atau buang luar shj? Mohon pendapat dr mommies semua. Dan tlebih dahulu terima kasih saya ucapkan dan semoga urusan mommies dipermudahkan ❤️

6 Các câu trả lời

saya ada pernah tanya Dr. Dr saya bgtau untuk 37week ke atas digalakkan bersama suami dan suami boleh buang dalam sbb air mani lelaki ada enzyme yg boleh tingkatkan contraction baby..sbb baby detect ada bendasing luar so baby pon akan mengeras n jd contraction..lagi satu dia akan cepatkan bukaan kita kalau kerap bersama suami.. ini yg Dr saya bgtau laa..😅😅

1y trước

Okay sis. Terima kasih yaa atas info nya. Semoga urusan sis dipermudahkan yaa

Dipend sis. Saya dh try takde apa2 terus 🤣 keluar tanda or sakit perut mcm kontra palsu tu pun takda..ni sayalaa n saya still menunggu keluaran bby saya besok genap 40w

1y trước

Tu laa sy pun risau ni. Blm ada tanda2 nak bsalin lg. tkt pulak nak serah diri dan nak cocok ubat tuu.

actually betul kot benda ni. saya dh 37w, lepas bersama suami, air ketuban saya terus pecah dan sy dh deliver baby hari merdeka semalam 😂

1y trước

sy bersama suami hanya sekali saja malam tu, dan posisi saya diatas. 2-3 jam lepastu, bom air ketuban pecah 😅

Yap sgt mmbantu suami buang dlm . Sy dah bukaan 1cm skrg xthu bukaan brpa . Selasa depan serah diri dah . Doa kan sy dan bby selamat

1y trước

Terima kasih info nya. Semoga urusan sis dipermudahkan yaa.

salah satu cara utk percepatkan bukaan. boleh buang dalam xde masalah.

1y trước

Kena bersama hari2 ke?

iye, salah satu usaha. bersama mcm biasa buang dlm