Bersama suami

Assalamualaikum dan hai. Saya baru masuk 3minggu berpantang. Saya ingin bertanya sedikit sbb ada kekeliruan yg bermain d pikiran saya. Bgni, mgkn lain org lain situasi nya cuma saya ingin pendapat dan pengalaman dr mommies semua. Berapa lama tempoh kita subur slps berpantang yaa? Dan brp lama tempoh haid kita akan datang selepas kita nifas? Dan ada kaa dalam tempoh cth haid kita belum datang slps pantang bermakna kita blm subur? Cthnya, slps kita pantang kita blm datang haid dlm waktu tempoh 6bulan dan kita bsama suami. Ada kaa potensi utk mengandung tu ada? Maaf andai soalan saya mengelirukan. Saya ucapakan terima kasih tlebih dahulu.

1 Trả lời

tempoh maksimum nifas 60 hari.. haid dtg ikut hormon masing2.. badan x sama.. jikalau bersama tanpa sebarang perancang / pencegah kehamilan masih berisiko untuk lekat.. klau betul2 belum sedia beranak rapat mohon laki bini bg kerjasama & tolong cari ilmu merancang dgn betul!