Bengkak kaki

Hai semua.. saya first time pregnt & dh masuk fasa bengkak kaki (skrg 33week).. tapi sebelah sja yg bengkak teruk.. normal kah ni? Ada tips tak mcmana nak kurangkan bengkak ya.. tq 🤗#firstmom #ingintahu #firstchild #bantusharing

2 Các câu trả lời

sama mcm sy. sblh kiri bengkak dan rs sakit, terus kena admit kt hospital. sbb risiko deep vein thrombosis. kena cucuk ubat cair darah & scan ultrasound utk check kot2 ada darah beku. alhamdulillah semua ok. 2hari dah discharge. try pakai socks utk peredaran darah tu.

elakkn bersiri @ duduk dlm posisi kaki tergantung lama & apabila baring tinggikan kaki sis