ovarian cyst

Hai semua, saya berkahwin agak lewat, umur 32,menunggu 2 tahun 4 bulan utk zuriat.. alhamdulillah rezki 2020, saya disahkan hamil 4w tapi semasa scan, doktor bgtau dlm kilang ovari ada cyst... Adakah kandungan saya selamat? Atau ada sesiapa mummy's disini yg ada pengalaman,boleh share? #ingintahu #risau

8 Các câu trả lời

Selamat kak saya cyst time preg .. ia akn kecut klau cyst tu tk aktif .. sbb makin lmaa bby besar makin kcut cyst tuu.. dulu saya 3x3 cyst beralih .. cm dulu belah kiri .. bile preg kiri tk ad .. dia g bawah kntung baby .. now hilang terus

tiada rezeki.. keguguran pada minggu ke 11 pada tahun 2020.. rehat setahun... rezeki yang tak di duga, mengandung bulan 12/2021 dan keguguran lagi 02/2022 minggu ke 13... tidak berputus asa,akan terus ttc.. doakan saya kuat ye kawan2

1y trước

ya Allah,,akk n suami org hebat,,Sbb tu Allah uji yg hebat jgk,,saye pun 2 kali gugur,, semoga Allah kurniakan zuriat yg terbaik utk akk n suami

insyaallah selamat kak, saya juga detect ada cyst di awal kehamilan, lama lama hilang sendiri nanti, syaratnya jangan stress saja insyaallah banyakkan doa makan makanan berkhasiat

4y trước

tq.. sorry lmbt reply

Sama sy Pon Ada cyst lepastu doctor pesan suruh jaga Makanan jgn mlm chesse, kicap, tempe, boleh google Makanan yg galakkan pertumbuhan cyst

Saya stop makan benda2 tu n banyak kan Makanan antioksida spt anggur, blueberry, boleh google lama2 dia Akan kecut sendiri

Makanan yg perlu ambil Bila Ada cyst spy cyst tu kecut dgn sendiri

perkara biasa. xperlu bimbang

Makanan yg perlu dielakkan