perut mengeras 5 minit skli

Hai semua.. Nk tnya klu bby mngeras 5 mnit sekli tu tnda nl bersalin ke? Lps tu sakit mcm period pain...dh 2 hr mcmni.. Tp xde tnda lg.. Klua drh, pecah ketuban pon x.. Kne pg hospital jgk ke? Sy tkut nk kne seluk awl2 je.. Nk tggu skit betul2 bru pg.. Skng ni skit kjp ada kjap hilang..

14 Các câu trả lời

Saya kena kencing manis last minit..gdm on ubat sbb air ktubn byk..klau ikut ari nie kna serah diri n esok induce tp prncngn Allah lg hebt..smlm chckup prut di kd..misi x dpt nk chck bacaan jntung bby..on off..trus refer ke kk utk scan..kt kk, doc scan mmg xde dnyutn jntung..kna refer pkar di hspitl..scan pn sme..xde dnyutn jntung bby n doc bgtau y bby dh mninggl lam prut..hari nie doc msukkn belon utk pksa bby kuar scra norml..doakan sy kuat ye ibu2 😭

Contraction tu.. Kalau makin kerap baik pergi hospital.. Sy bersalin betul2 40 minggu, 3 hari sebelum setiap sejam perut mengeras dan makin lama makin kerap sampai setiap 5 mins.. Mmg takde tanda lain mcm keluar darah ke, pecah ketumban ke.. Gi hospital tgk2 dah buka 6cm..

4y trước

Terima kasih sis share tanda2 bersalin, tunggu hari jee lgi

Sy pn mcm tu jga dua ari rasa sakit tp xda kluar drh n pecah.. lps tu ari 3 sakit mcm 5 mnit lps tu slps 5 minit skit lg sy terus ke hsptal.. bila seluk bukaan da 1 cm dan trus masuk wad tme subuh2 then bila msuk jm 1 pm da kluar drh then ari 4 bru la sy brsalin.hahah

Sy sblm nk besalin pn ank mngeras 5min skli pstu pi hospital kena admit 4hari duk wad hari ke 4 baru besalin.. Dr pakar nak induce sbb tkut uri lekang.. Mngeras dh byk hri.. Xdan nak induce ketuban pecah tgh mlm baru salin..

Saya dh byk kli p hospital. Saya rasa mcm tu lah. Setiap kali sakit mcmtu saya p jaa hospital walaupun takdak apa apa. Lebih baik kita p jaa cek utk kepastian. Takut takut apa pulak.

sy bersalin anak pertama, mengeras 5 mnt skali, tp ada tanda drh kuar. terus g hosp, bukaan 2 cm. tp kalau puan da 2 hari mcm tu, baik pergi hosp cek, tkot effect pd baby.

Klu sakit baik ke hosp.. Klu xda apa2 nnt doc bg blk. Takut nnt apa2 plk kt baby.. Mcm sy ritu sakit dan x trun sbrg tanda cuma last rs baby kurg gerak...

Better g hospital cik.. seluk tu takda apa pun.. masa seluk tu tarik nafas panjang² InsyaAllah selesa je.. fikir baby je sis

better g hospital.. sbb sya pernah bersalin 2 org xde tanda apa2 cuma contraction je , smpai2 hospital jln dh 4 cm

saya bru je pergi hospital . sama mcm awak mengeras saja .. bila seluk dah bukak 3cm terus admit wad