Kandungan luar rahim

Hai semua.. nak tanya, siapa yg pernah ada pengalaman ectopic pregnancy dan di buat laparoskopi? Sakit tu hilang dalam berapa lama ya? Dan selepas berapa lama baru boleh nak rancang ada anak semula?

1 Trả lời

3weeks mc tp 2weeks+ dah boleh buat kerja2 rumah (tapi x vigorously) & drive. Still, depends on pain tolerance masing2. Ada yg recover lebih cepat or lebih lambat. O&G pesan kat saya rehatkan rahim at least 3 months - 6 months. More is better. This one depends on badan masing2 juga. Rasanya sis kena minta pendapat O&G sis sebab hanya dia tau tahap kesihatan sis & status luka laparoscopy sis tu bagaimana.

8mo trước

Saya ada keluar nifas hampir 2 minggu juga. Darah keluar saing kencing cuma sehari dua lepas operation. Lepastu takda dah hehe