Nak tanya mommy² yg pernah ceaser, sakit dia berapa lama baru hilang ya??

13 Các câu trả lời

sy cezer Thun 2020.. allahuakhbar mng sakit..dh la pantang xde mak(mninggl) pstu xde suami(di tinggalkan)sy cba kuat kn dri.. alhamdulillah Dua mnggu jhitn luar dh kering sy hmpir meroyn sb sy mmg xthu nk handle pd Ms tu SB Bru 1st time czer.. emrgncy czer..trkjut..sy pantang btul²..100 hri sy pntang xmkn n mnum sejuk..nti ngilu..now dh nk hmpir 3 thun ttp sy jga smpai skrg.. alhamdulillah sy nikh lgi skli 2022 now dpt hdiah..allah beri kmi zuriat lgi..smpena anniversary sy yg prtama skrg sy hmil 7 mnggu..hrp kli Ni sy bole norml..tpi jika kna czer pn redha lh mklum fktor umo sy dh 42..moga BBY dlm Rahim sy Ni mmbesr dgn siht smpai sy dpt MeLaHiR kn Nye..sis kna jga btul² pantg czer..sb Luka luaran baik tpi dlman penting..jga mkn..jgn mkn bnda tajam²..ais ke ape nti ngilu..ape.pn moga di permudah kn segalanye.. amiinn yarabalallamiinn 🤲

2 kali pengalam cser. Ikot badan jugak Biasa 2bulan ambik masa dah ok ngilu2 tu biasa. Yg penting mandi kene cuci bersih & lap bersih2. Anak 1st alhamdulillah ok tak sakit sgt, anak kedua struggle sikit sbb ada anak kecik + bersalin cser lg so cser macm bernanah sikit tapi tak teruk. Just rajin cuci guna sampai luka betul2 kering. Sy mmg tak makan ikan haruan @ gamat or lain sbb nnti cser nampak sembuh elok tp dekat dlm kita tak tau. Ni anak ketiga pon akan cser lg😁 doakan sy semoga dipermudahkan

Saya czer 2019. Sampai sekarang masih ada rasa sakit² sikit tu. Lifestyle saya agak lasak sebab saya bersukan. Sampai sekarang memang masih ada lagi rasa sakit² tu, gatal pun kadang² ada lagi. Bukan sebab tak jaga, tapi mungkin lifestyle saya. After bersukan memang akan rasa macam kembung je area rahim tu. Esoknya ok balik. Hehe. Tapi kalau nak kata takde terasa sakit² sikit tu, tak la. Memang still rasa lagi.

Bergantung pd org. Setiap org berlainan. Sbb aktiviti setiap org berbeza. Ada yg boleh berehat lama waktu pantang. Ada yg terpaksa banyak bergerak waktu pantang. Jd berapa lama sakit tu akan hilang x sama setiap org. Ada yg lama, ada yg sekejap. Tp utk luka dlm rahim tu betul2 pulih yg ni akan mkn masa lama.

Sy czer tahun 2020. Jgn takut dengar pengalaman buruk org lain sbb setiap org x sama. Dlm 2 minggu nak bangun susah nk tdo terlentang betul2 pun payah tp lps tu ok je. Sy dlm 36 hari pantang dh g mall. Minum sarang burung sis cepat sihat

sya czer ank prtama xsakit sgat 2 minggu ok luka dlm luar sbb hari2 mkan ikan haruan mmg cepat sgat sembuh dlman tpi doc tak bagi tkut usus melekat tpi alhamdulilah anak ke 2 czer jgak smuanya slmt kuasa Allah smua ..

1y trước

mmg sakit sngat2 ank 2 smpi tekanan drah sya drop sbb nervous sakit smua ada doc tekan perut sya nk buat keluar bby tu mmg sakit gile mcm nk trkluar isi perut ank prtma xsakit ke2 ni mmg sakit perit sngat

tak tentu wak.. ikut bdn, kalau berisi, lambat sikit, kalau kurus pun belum tentu x sakit.. ade org anak first tak sakit, anak kedua sakit.. ikut nasib lah.. yg penting, jaga diri elok elok time pantang ni..

mcm sy nk kata sakit tu x. tp ngilu. ada la dlm masa sminggu. lpastu parut czer tu kadang2 mcm brdenyut sendiri. tp denyut yg xsakit la.. lama2 hilang sendiri.

saya ngam 2minggu jahitan kering, sye amalkn mkn vitamin c je..parut pon dh hilang, czer tahun 2020

sy czer 2022 luka kering dalam 2 minggu macam tu tp masih sakit 😅