baby 6bulan

hai semua , nak tanya ; isnin ni baby saya dah 6bulan so dah boleh start makan . Mummies semua yang dah ada pengalaman bagi makan ikut timming or macam mana ? makanan tu dah boleh campur dengan sayur ke atau nasi kosong je ? sebab saya tanya nurse diorang bagi je campur dgn sayur semua 😅#firstmom #pleasehelp

3 Các câu trả lời

hari first kena buat bubur kosong dulu +evoo kalau baby tak ada alergik boleh intro sayur dah hari kedua. alergik baby boleh detect dalam beberapa jam sj..tak perlu buat 4days rule kalau baby dah pas satu2 makanan tu..lagi banyak kita kenalkan makanan kat baby lagi bagus..mummy boleh tengok ig dr amalina mohd daud ya..situ banyak info☺️

saya start bagi bubur nasi kosong tak campur apa2 pun beras pun beras yang kita makan , saya bagi bfast pkol 8 pagi , 5 sudu je memula makan , lepastu makan tgh pkol 1 hari petang pkol 6 , ikut makan 4 hari sekali tukar menu 😀

klu sy,start dgn plain bubur nasi + minyak evoo dlu. then baru slow2 intro sayur. then naik ke protein. then cmpur sayur+protein. gitu la.

1y trước

okey faham tq so much