Anak saya macam sembelit

Boleh bagi cadangan tak macam mana nak kasi anak senang berak? Sebab dia dah start makan bubur nasi. Ada campur sayur dan labu. Dia dah 3 hari tak berak . Saya risau sangat 😔 anak sy berumur 6bulan lebih dah nak masuk 7 bulan #pleasehelp

1 Trả lời

Elakkan double carbs. (cth: nasi+kentang/labu/carrot). Beri menu yg seimbang, (carbs+sayur+protein). Beri juga buah-buahan, spt buah naga, betik, oren, dll. Air kosong yg cukup mengikut umur. Urut perut, buat urutan ILY, cycling.