no morning sickness.

hai semua mom.. i am mom to be .. first pregnancy .. first b4 tahu kandungan da 6 weeks..and also xda bleeding spot . Alhamdulilah. Lepas tu saya ada angkat berat terasa sakit sikit bahagian ari tapi xda darah keluat. tapi yg peliknya saya takda morning sickness langsung.. skrg baby da 9weeks da.. bila scan siap mlompat2 baby.. kepada mom2 yg ada experince,normal ke xda morning sickness. alahan ngn bau mknanan takda tapi craving western food je .. hhahha

38 Các câu trả lời

best la tkde morning sickness. mcm sy mase 6week tkde pun morning sickness. bile dh msuk 9week bru ad smpai la 14week ni ad lg. ank pertama tkde jgk. ank kdua alah skejap je sbb gugur 17week . ank ketiga ni rase teruk. smpai sy berdoa dgn allah mntak kembali kan selera makan dn tenaga sy. nk solat pn ketar2. 😅. mase ank kedua ade bleeding tgh malam. pg esok bru pegi klinik scan2 dh tk de.

Atas badan masing2...sy pon dr awal pregnant smpi skng dh 7bulan xde morning sickness,xde bleeding atau spot mcm org lain..jgn mintak la klu blh,Tuhan dah mudahkan urusan awk,jgn nk sama kan dgn nasib org lain...taw x bila ada sume tnda tu btapa susah hati ibu2 kt sni,risau gugur dan sbgainye...so bila xde tnda2 tu just enjoy u punya pregnancy...

normal.. bertuah sis xde morning sickness..rezeki tu sis.. sy pregnant yg ke3 ni asyik nk munth je, lmbt mkn munth, bgun pg munth, penat ckit munth, nasi pon xleh mkn.. 😭 yg abg2 dia sblm ni ok je. xde morning sickness..

Elok la xde morning sickness..xlarat nk muntah pg2.. hanye air y kluar.. tuk 1st &2nd pregnent xde morning sickness..tuk pregnent y ketiga ni..da merasa.. lemah bdn..muntah semua makanan.. better jgn mtk morning sickness..

Bestnya xde morning sickness. Boleh makan minum dengan gembira. Sy merasa waktu pregnant ank ketiga je, husband yg ambil morning sickness 🤭. Syukurlah puan xde morning sickness,xsemua mommies yg dpt mcm tu.

sy kandungn 2 bulan muntah teruk,sekarng kndungn 4 bulan still muntah,x de selera mkn,bulan2 checkup berat bdn turun,sy dah x tahu nk buat ape melainkn sujud mintak doa je mampu😢

Ada je org takde morning sickness langsung sis.. kdang2 morning sickness xdtg 1st trimester die dtg 2nd and 3rd.. ada je xde de morning sickness langsung.. congrats ye sis

Sye 🙋 da msuk 29w dari awal kehamilan smpai skarang mmg takde morning sickness or ape² alahan. Sye punya symptom just kene gatal² kat kaki je and kebas² tangan.

Jangan mintak sis. Saya sekarang morning sickness ssampai terbaring atas katil. Nak bangun pun sekejap sekejap. Nasib husband memahami dia pun suruh rest je.

Alhamdulillah, byk2 syukur pn. Allah tahu yg terbaik utk pn & kemampuan pn. sy dr awl smpai 4bln pon Alhamdulillah xda alahan & mampu berpuasa. nikmat Allah bg☺️

4y trước

ikot kemampuan awk ye..In Shaa Allah semoga setiap kebajikan awk ut ank & suami diredhai Allah♥️