Ruam HFMD atau alergik?

Hai semua ibu2...sy nk tanya ruam mcm dlm gambar dekat kaki ank sy tu mcm ruam HFMD ke? Dua2 belah kaki ada dan ank mcm tergaru2. Terima kasih.#seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

Ruam HFMD atau alergik?
5 Các câu trả lời

HFMD ni nampak gaya..anak sy pon mula² igt kan campak, dan doktor pon diagnos campak..3 hari ke makin teruk, pegi klinik dan doktor tengok balik, dorang kena HFMD..tapi anak saya, sorang takde ulser tapi kaki dan badan je ada ada..tangan kepala okay..sorang ulser teruk kat mulut, tangan kaki dan tangan..tu je..badan ok..

hfmd , bkn takat kat tangan kaki dan mulut saja. ia bole ada di sekitar area kulit punggung ( mcm ruam lampin ) jg. sakit perut jg simptom hfmd. ank mgkn meragam xmau mkn/menyusu sbb dlm mulut rasa kurg selesa.. lebih baik sis rujuk ke doc dgn kadar segera..

Ruam mcm anak sy pernah kena..tp kena kt tngan..jumpa doktor,doktor kata alergik..ambil masa 2 minggu jgk la utk sembuh..doktor bg ubat mandian dan sapu...doktor kata xdemam bkn hfmd..lgpon xada di lain tempat..hanya di tgn dia je..

Hai mommy. Saya memang tak arif bab ni. Sebaiknya mommy bawa anak jumpa dengan doc segera ya

tapak kaki ngn tapak tangan ade x..dlm mulut

2y trước

tp cube pantau dlu..tgk makin naik x..aritu ank sy kne hfmd tu xleh mkn minum smnggu..tapak kaki ngn tangan.