cyst

Hai semua, ada x mommies2 kat sini y ada pengalaman cyst sewaktu mengandung. Blh share x pengalaman tu..tq in advance ye

12 Các câu trả lời

Sy pregnant kli pertama ada cyst.. Bila tahu ada cyst sy byk google cr maklumat. Sy pantang mkn makanan yg blh mengaktifkan cyst spt ikan keli & air soya.. Tp pregnant 1st & 2nd sy gugur.. Pregnant kali ke 3 ni sy amalkan jus mama mariam Alhamdulillah ok... Sy scan ms 10w cyst sy hy tggl 0.8 dr 2.5… skrg Alhamdulillah trus dh xde... Awk blh jg ambil pati delima..

ada! saya! kiri kanan sy ada cyst sebelum 10 w. bila thu tu down gilerr dan cyst tu besar almost 5cm. doc kt klau besar tu kn operate. tp sometimes cyst time preggy its normal sbb itu keperluan baby untuk janin membesar. cyst tu membantu baby. jngan risau. bila g scan always tanya soalan kt doc.

5y trước

takde dah. time kandungan saya beberapa minggu cyst tu dah hilang.

Saya detect ada cyst 2.5cm masa pregnant 6 minggu. Tp scan lagi masa 10 weeks cyst tu dh takde. Doctor ckp hormon pregnant tu sendiri boleh kecutkan cyst. Sis doa byk2 insyaAllah kalau cyst dh mengecut, mungkin tak perlu operate utk buang. Doctor akan tgk perkembangan mcmana.

Sy pregnant skrg ade cyst... Hihi.. 5cm....aritu scan dlm 7 minggu... 10/11 nnti ade appointment kat kk utk scan tgk cyst tu mcm mne... Semoga dpermudahkan n hope cyst tu mngecut... Ermmm... Risau jgak.. Tp kna think positif jer....

Tq semua..sy bru 5 mgu.mse scan doc detect ade cyst..saiz agak besa.so doc suggest utk operate after 14weeks..xleh bygkn camne operate dgn baby dlm prt..lbh risau ble pk baby tu sbnrnye..dah 6thn ttc.harap xde ape2 la

Saya ada cyst. Alhamdulillah, masa 16 minggu cyst dah mengecut. Scan pakar O&G, pakar kata dah tak de, ovari semua normal. Selalu think positive mummy. In Syaa Allah, baby makin membesar, cyst makin kecut.

saya... dpt detect msa 20weeks++ da 4 cm tpi sebelah kiri.. tak ganggu laluan bby.. msa nak beranak tu mungkin da hikmah kena czer.. terus sekali buang benda tu da membesar pula.. syukurla tak da apa2..

Sy ada kena..lepas baby masuk 3 bln cyst sy kecut sndiri... Sntiasa scan d klinik laa cek perkembangan cyst... Selalunyaa kalau baby mbesar dia kan kecut..

Sy pregnant, ada cyst. Doktor cuma monitor tumbesarannya. Alhamdulillah tak membesar.

Sy ada cyst.. Doc kata lps brslin bru nk cek bhya ke x.. Due 30/11/19