Skincare boleh pakai ke x

Hai semua. Ada tak yang tahu time pregnant boleh pakai tak skincare cosmoderm range salicylic acid n niacinamide tu?

Skincare boleh pakai ke x
13 Các câu trả lời

anak 1st dan skrg preggy anak kedua saya pakai Himalaya punya produk tak pedih dan dia bahan herba. jadi tak takut nak pakai. untuk cream saya pakai fair lovely sebab ade niacinamide juga. mosturizer saya pakai mamonde rose soothing mosturizer all type of skin. kalau tak preggy , saya pakai produk Melayu kita yang disahkan KKM. 🥰 cuma saya memang takboleh pakai masker, peeling. memang tiba² panas muka ni pastu rasa pedih gila habis naik ruam kecik².

Better elakkan salicyclic acid, niacinamide ok. Recent study kata kalau salicyclic acid bawah 2% selamat pakai tapi ikut saya, saya terus stop semua skincare saya yg ada salicyclic acid & vit c. Saya risau effect kandungan. Kalau awak yakin salicyclic acid tu bawah 2% takde masalah rasanya

sy guna cosmoderm range ini juga sis sbb paraben free & selamat untuk kgunaan ibu² hamil & mnyusui sbb tu sy guna. kalau sis x yakin blh tukar product lain yg sis lebih yakin untuk guna 😁

kalau ikut kan salicylic acid n niacinamide ni safe for pregnancy. tapi sye elakkan sbb kulit muka jadi terlampau kering n mengelupas.

2y trước

Betul! Saya pun stop guna vit C & salicylic acid sebab menjadi kering bersisik betul muka saya. Sejak preggy ni muka saya keluar banyak black/white head, tapi disebabkan preggy hormone, tidak guna pakai skin care buat masa ini. My 1st pregnancy macam tu juga, masuk end of 2nd trimester baru keluar pregnancy glow🤭 buat masa ni saya hanya pakai Kiehl's ultra moisturizer

Sy baru td pakai safi sj sbb yg biasa pakai ttiba muka jadi extra dry,pedih rasa muka..try safi yg timun & aloe,harap ok lah..

Saya pakai himalaya je. yg Moisturizing Aloe vera face wash tu. Memang ssuai utk muka sy time pregnant & kulit jd moist.

Better awak cari hyaluronic acid sbb salicylic acid agak tidak sesuai untuk ibu mengandung sebenarnya😊

saya guna Simple je haha tanpa alcohol .. best glowing ja muka

Tengok kat tiktok doktor kata salicylic acid kena elakan

Kalau boleh cari ingredient yg semulajadi. No fragrance.