buku pink?

Hai semua, ada sesiapa kat sini yang belum buka buku pink dah pregnant 3 bulan?? Kena marah x kalau buka buku lambat utk second pregnancy??

17 Các câu trả lời

Kandungan dah cecah 5bulan mase tu baru buka buku pink.. tu pun mmg xtau pon mengandung sebab xde tanda2 alahan langsung.. sy mmg ade masalah period x teratur so mmg x rase pon mse tu mgandung.. mse tu aktif sana sini..perot pon mmg npk cm buncet tp sy jnis mmg perot buncet ..haha so x fikir yg pregnant..dpt tau mgandung mse tu sbb rse sakit perut..mcm memulas2.. tu yg pegi klinik..doktor scan tgok ade beby dlm perot.. tkjut yak mat laa..xtau nk cakap cmne..mmg terkejut slama ni ade nyawa yg hidup dlm perot ni.. pstu blik umh bru rse hepi..giler la..slma 5 bln ni aktif sana sini buat program..kuat betoi die..mkn pon mse tu xde mgidam ape2.. mmg xde rase alahan.. dan lps dpt tau tu mmg kawal aktiviti la..xde lasak sgt mcm sblum tu..buka buku pink tu nurse xde marah cume die heran cmne bole xtau yg mgndung.. test pregnancy pon xde buat..hahaha skrg ni anak dah berusia 2bulan 24 hari dah hari ni..cuti nk abis dh dan xlama lagi keje dh.. nanti mesti rindu kat anak bile dh keje... 😭😭

3bulan tu masa yang sedang elok utk buka buku pink. Takde misi nak marah pun. Sy last pregnancy buka buku masa 5bulan. Tp sebelum tu ada check up di swasta sekali. Just make sure ada ambil vitamin ibu hamil je lah

Sy dh preg nk masuk 4 bln...masih blm bukak buku pink lg.😜.penah pi kk ckp nk bukak buku,nurse tny brape minggu..bile ckp dh 11 minggu..then nurse suruh buat aptment je dulu..skg dh tk kena mara mcm dulu..

5y trước

Dkt swasta ada check la..dkt kk je blm lg..nurse dkt kk pon ok je..tk bising plak..😜

Buku pink tu kena buka seawal yg boleh kehamilan untuk kenalpasti sebarang keabnormalan pada ibu Dan anak semasa hamil.....jadi rawatan awal dapat di diberikan ....tq

seeloknya buat awal , nurse mrh sbb risau bby. kita xtahu kdaan mcm mna. memang kdg2 rsa leceh sbb kna checkup sllu tp pkir positive knpa kna buat n sllu checkup bby.

saya mggu lepas daftar buku pink... sekrg dh masok 4 bulan.. kalau jumpa nurse yang sporting tak lah marah.. ikut situasi juga sis..

Takpee tkmrh pun. Lmbt kdg diorg mrh sb ada prob kesihtn je. Klau time buat tkde prob appa ok je. Lmbt bhyaa untk diri kita

Mungkin kena ceramah jugakla 🤣 tapi asalkan terbuka buku pink cukup 😄 cuma jangan lengah2kan lagi hehe

Klu x silap..jgn lebih dr 5 bulan pregnant..kurang dr tu x kene marah tapi depends on KK jgk

Sis 4bulan br buka buku.. kena bletiaq jgk la. Senyum je hihi tp elok p awai2