melecet

hai semua .. 1st preggy , 36w .. sejak mengandung ni kerap sangat melecet dekat celah peha .. sakit n pedih tak terkata . tak selesa nk buat aktiviti harian .. belah malam lg la sakit , smpi xleh tidur .. macam mana nak atasi ye . ubat apa paling ok ?

5 Các câu trả lời

Sama lah sy skrg. Skrg da 39 mgu. Ada ruam dkt celah peha. Kalau mlm sy pakai kain batik tanpa spenda. Bagi berangin kat situ. N kalau lepas kencing or mandi tu. sis lap bagi kering bahagian tu. jgn pakai spenda lembab. Bole lagi teruk.

5y trước

ok sis . tq yer 😘❤

I pun tgh pregnant 36w skrg. Ada masalah sama dgn u. I sapu lotion atau minyak kelapa dara utk kurangkan geseran. Try lah mana tahu sesuai dgn u jugak.

Fasa terakhir ny yg paling seksa,sy kalau jd mcm tu tk pkai seluar dlm ms dkt rumah la,bg kurang geseran,kdng2 kita kerap buang air tu sbb melecet

5y trước

ahaa tu lah . kerap naw kencing ..

Pakai seluar pendek bg x bergesel sis... Bila mlm sapu krim gatal tu boleh... X pun letak bedak... X yah pakai spenda... Bg berangin

5y trước

Sama2🥰

sy pun sma sis .. tp slalu malam je la rasa cmtu ..bila siang ok blik . sy slalu guna boxer je so xde la bgesel