Period tak teratur

Hai, saya period tak teratur. Last first day period 8/2/24. Skrg dah 29/3/24. Upt dah positive hari rabu lepas. scan dkt klinik belum nmpk kantung, lagi2 rahim sy terbalik. Seeloknya scan lagi berapa minggu ya? Dan berapa ketebalan dinding rahim yg normal utk preggy? Sbb dr kata saya 12mm mgkin belum ada janin

7 Các câu trả lời

Saya pon dr cakap haritu irregular period awak . Kalau saya last peyod 25/12 , bulan 1 tk period langsung and detect double line 17/2 . Selang seminggu dpt tau preg, saya scan 2 kali tpi still tk nmpk apa apa, hanya rahim je menebal . Last option dr mntk buat ujian darah beta hcg sebab scan luar rahim pon okay je . Jdi dr takut ada komplikasi lain. Selang 3 hari bekerja baru dpt result yg saya pregnant tpi baru 2-3w sebab tu tk nmpk lgi apa apa . Tunggu lgi 3 minggu baru dpt scan . Saya genapkan 7w baru scan and alhamdulillah dh nmpk kantong dalam rahim and baby sekali denyutan jantung. Awak kalau risau , pgi je klinik yg buat ujian darah , lagi tepat tau hehehe

3mo trước

Aaminnn aaminnn semoga rezeki kalini berpehak untuk sis sekeluargs pulak ya . Jaga diri dan jaga kandungan tau 🩷🩷🩷

Sama rahim terbalik sis, doc suggest scan tvs (scan ikot bawah) bagi kandungan bawah 12 week, saya dari awal mmg scan ikot bawah. Kalau scan awal nii boleh dah pergi waktu 6 week, tapi kalau nak lebih yakin pergi waktu 8 week. inshaAllah dah boleh nampak baby & heart beat

Kalau belum nampak kantung, mungkin baru 4 @ 5 weeks. Mungkin sis boleh repeat scan dalam 3 - 4 minggu lagi. Sis ada track ovulation guna opk?

Scan tvs sis,adik ipar sy rahim tbalik mmg scan tvs bru nmpk..dia dh kandungan 4bln bru dpt nmpk scan atas

Doktor takde bagi awak tarikh follow up ke? Kalau ikut scan tu, awak berapa week dah?

tarikh haid kt sma.. sdh scan pas 7w. tp nmpk kantung je, baby xnmpk lg

Doktor ad bagi tarikh repeat scan takk??