vaksin covid ketika mengandung

Hai saya nak tanya, saya mengandung anak kembar dan dah dapat panggilan dari kkm untuk dapat vaksin minggu depan. Agak-agak risiko tak kalau ambil vaksin sebab saya mengandung anak kembar. Takut jugak 😞#pleasehelp #bantusharing

7 Các câu trả lời

Vaksin tu efek mommy. Tapi mommy plk efek kandungan. Kalau mommy rasa sihat okay je utk ambik vaksin, okay la tu. Tapi Kalau risau, better refer dgn yg lebih pakar. Tapi jarang la doctor xsuggest utk ambik vaksin. Unless Kalau mmg ada history complication bg pregnancy lepas ke mcm mana, maybe lain plk pertimbangan doktor tu. Plus, Kalau byk kena keluar jumpa org, better cepat2 pi vaksin. Selalu jgk org advice, cepat2 vaksin nnti boleh gi beli brg baby huhu

Kalau vaksin berisiko utk orang mengandung takdenya KKM utamakan yg mengandung utk dpt vaksin puan. Cumanya penerimaan badan setiap orang tu lain-lain, tp jgn pertimbangkan bad side lebih dr good side. Klu fikir/nampak segi yg buruk je mmg susah, tp husnuzon dan ikhtiar jelah sebagai pelindung diri dr virus Covid ni. Dan kat sini pun ramai dah fully vaccinated, yang mengandung anak sorang ke kembar 2-3-4 pun ada, yang siap melahirkan pun ada.

brp week dh sis .? sy ambi vksin masa kndungan 16 mggu .. dan lgkp 2 dos msa kndungn 19 minggu .. alhamdulillah ok je yg dos 1 xda rsa skit cuma tmpt kna cucuk je skit sikit .. tp dos 2 sy dmm shri je n jntung laju , alhamdulillah ok je smpi skrg 🥰jgn rsau ye kita ikhtiar je 🥰

Mostly ibu2 yg dalam ni dah fully vaksin sis.. Nnti sblum vaksin Dr akn tngok buku pink.. So jgn risau.. Apa2 ikhtiar untuk kebaikan buat sis dan baby..

taj bahaya sis, ramai je yg dah vaksin. kalau risau, consult dgn doc dulu ye 🥰

Awk register bila ye? Sy register 18oct but still diorang belum panggil utk vaksin

3y trước

awk kena sntiasa update dkt mysejahtera saya buat mcm tu lah hari2 update x smpai seminggu saya dpat vaksin..

kkm tahu anda mengandung pastinya. kalau x ok xkan kkm panggil kan.