Sedu dalam perut

Hai. Saya nak tanya, saya 37 weeks dah sekarang. Normal ke baby tersedu dalam perut ni? Setakat jam 2 petang ni, ada la dalam 3x (pagi tadi 2x) baby tersedu ni. Risau pulak #ingintahu #firstbaby #firstmom

8 Các câu trả lời

Mmg kite bole rase bby sedu awk.. Tmbhn lau perut ibu nipis.. Mcm sy mse 7bln duk rase dia sedu.. Dlm sehari tu 2kli gitu. Mse ank first pon cmtu jugak.. Itu normal.. Sbb ank sy yg first mse lam perut kerap sedu, bila kluar pon mmg kerap juga sedu. 😆..

sy ada baca klu baby sedu tandanya diaphragm tu sihat, sedu tanda bagus laa, best bila dy sedu, comey je rasa haha tambah2 kalau bru lpas mkn tgh knyang, dy pon sedu skali😂

Normal. Baby i pun selalu sedu. Almost everyweek. I tanya my gynae, dia cakap normal je. baby sihat jer

normal mummy's, sya dri first pregnancy dah rasa, skrg stiap kali lpas mkn or minum msti baby akan sedu 😂

baby sy pun slalu tersedu sblm lahir. Rasa normal je.

Macamna tahu bby sedu😅..hehe..curious..first mom jugak..

thank you semua yg reply! 🤗 lega sikit rasa hehe

Macam mana nak tahu dia sedu 😅

7mo trước

mcm gerakan tendangan kecil di satu tempat, consistent dan halus gerakan dia. Mcm berdenyut2 pun ada. Kalau sy mcm tendang2 tp halus. Sbb baby sy aktif sgt jadi gerakan kaki dia sgt obvious. Pastu tempat tu mesti area berdekatan kepala dan badan dia. tak kan di bhgn kaki