Pengambilan Folic Acid

Hai saya nak tanya. Ramai doctor suggest ambik folic acid 3 bulan sebelum pregnant. Tp untuk yg tak tahu mcm saya, baru start ambik masa 4 weeks pregnant takpe ke?

15 Các câu trả lời

Xpe sis..continue je sampai la doctor ganti atau tambah ngan ubat lain mcm obimin atau zincoffer atau iberet..selagi doctor xbg ubat lain mkn je folic acid tu sebiji sehari..jgn plak pandai2 beli multivitamin tambahan sndri nnt..

5y trước

Ok noted. Tq 😘

Sya ada mkn folic asid dr thn lpas.. Sya mkn sja utk tambah kan vitamin utk bdn n utk dtg bln.. Tapi tak sangka.. Bln ni sya cek yg sya mengandung.. Msa tu cek dah 8 week

ok je sis..sy pon start mkn dr 4 weeks sampai sekarang dh 20 weeks still mkn folid acid n tmbah ubat kk iron tablet

5y trước

sy bkk buku masa 12 minggu...lewat skit sbb dah kurang alah n pening n sy ada bleeding so bnyk bedrest n tido je awal2

Takpe je. Saya pun bergantung dengan folic acid je semasa first trimester. Takde ambil apa2 supplement yang lain.

blh je yg penting ambik folic acid antara kbaikan nya tuk elak baby cacat

Xpe je sis..sy amik obimin masa dpt tahu sy preggy 😁 dont worry

even sblum preggy pun blh consume folic acid.. mst blh punya..

Boleh saja. Better dr xmakan langsung

Boleh je sis. Jangan skip tau.

xpe sis..truskan je..❤️