Perancang keluarga

Hai saya nak tanya pendapat tentang perancang. Sy bru lepas czer, xdecide lg nak amek perancang mna, klau pil saje ok ke? Perancang selain pil ok ke? Tak kacau hormon? #firstmom #pleasehelp

18 Các câu trả lời

pil ni kena konsisten, xblh sesekali skip. klu jenis pelupa..xdigalakkan. better go for iucd or depo. implan kena keluar kos sndri.

pakai kondom je wak.. kita sbgai suami isteri kna ad persetujuan.. bincglah .. klau sllu bincg inshaAllah smua akan harmoni

7mo trước

husband tak suka. rasa tak sama katanya. boleh suggest kondom yang bagus?

semua jenis medicated contraceptives akan kacau hormon sis. physical barrier contraceptives je tak kacau hormon.

sya amik pil, so far okay tak naik berat dan period pun teratur. tapi pil ni kena displin makan hari.

Sama lah. saya pun baru habis czer. sy plan nak makan pill Yasmin sbb baca review mcm ok..harap2 ok la.

6mo trước

sama la dgn saya..blan 11 hri tu czer,igt nk tggu priod bulan ni dan nk try yasmin..

Sy czer dan sy amil pil je xberani cucuk huhu tp mmg kn disiplain. Saya set alarm utk mkn

kalau pil kene disiplin la

😊