macam mana lagi nak control GDM

Hai saya nak tanya, ada apa apa tips tak selain minum air barli, lemon kosong suam, limau kosong suam. bacaan saya tinggi pagi 5.9 #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

Nak jaga bacaan gula, mulakan dengan amalan pemakanan yang sihat. Diet suku suku separuh tu okay. Suku karbohidrat, suku protein, separuh buah/sayur. Selain itu, kena ada jadual makan yang konsisten. Jangan lambat makan dan jangan skip makan juga. Rules dalam GDM tak boleh berlapar. Boleh ganggu bacaan gula. 5.9 tu first bsp reading awak ya? Malam awak tidur pukul berapa?

10mo trước

minum&makan barli tanpa gula setiap hari jadikan rutin buat jadi makanan pkok

Makan epal hijau lps makan