Due Date & GDM

Hai saya minggu ke 37 dan pergi klinik misi n Dr kata patut dah boleh keluar baby ni. Memandangkan ada gdm, kalau baby tak keluar lagi by 39w dorang akan bagi tarikh.. Macam mana ye prosedurnya? Dr akan force baby keluar ke? Siapa boleh share pengalaman?

2 Các câu trả lời

biasa gdm on diet doc bg tarikh smpai ngam2 due je.. lau x bersalin lg, doc akan suh msk wad n induce.. cm sy ritu gdm on ubt.. 37w6d msk wad, trus induce.. pttnye induce esoknye mse 38w tp doc ckp smua ok so trus induce pg tu.. mlm tu lps 12jam jln dh bkak 5cm..so soknye still 5cm pastu msk labor room,drip air, pecah kn ketuban smua, dlm 2jam cmtu dh bersalin

doktor akan msk ubt dekat laluan utk induce bukaan rahim. sbb ibu gdm ada risiko lahirkan baby besar. sbb tu kena bersalin awl