bayi kecil tidak sama dengan usia kehamilan

hai, saya hamil dalam 24 minggu, tapi bila saya buat scan, anak dalam kandungan saya kecil , baru usia 21 minggu, sedangkan saya dah hamil 24 minggu, sangat merisaukan bg sy, sy kena repeat scan lagi dalam 2 minggu akan dtg utk tengok perkembangan bayi saya. Ada tak momy kat sini pernah alami masalah seperti saya, boleh tak suggest supplement or susu apa yang sesuai untuk sy amalkan, nk bg baby besar dan bg sama dengan usia kehamilan. #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing #1stimemom

bayi kecil tidak sama dengan usia kehamilan
2 Các câu trả lời

Saya pun tak sure tapi mungkin boleh try. Sbb saya last check masa 12w tp kandungan macam 13-14w. Skrg ni baru masuk 14w tp tak scan lagi la. Saya skrg still dlm phase yang takleh nak makan sangat. So apa saya makan selama ni pun 70% buah buahan. Pastu byk minum susu, yogurt, makan cheese. Or kadang makan ikan steam, kerang rebus. Supplement hanya zincofer je. Dgn ada amalkan air rebusan kurma merah dgn goji berry sbb hb saya mmg jenis low dari before kahwin lagi. Mungkin boleh cuba tanya dr jugak kalau dia boleh suggestkan makan apa apa or ada effect if baby kecil dari usia sepatutnya.. hopefully semuanya ok!

macam saya edd sya 2/4/22 tp doc kata bru 24 weeks..tp ada gdm on insulin ..maybe x lbih dr due atau 38 weeks.. better ikut tarikh scan ..klau lg awl lgi baik kot..beza 2 mnggu lbih ja..normal la tu