First Time Pregnant

Hai, saya first time pregnant. Check UPT positive, kalau ikut kiraan sekarang ni 4 weeks. Pagi ni pergi KK diorang terus set appointment je untuk W10. Memang tak perlu buat apa-apa confirmation / test ya di KK? And bila tanya kena buat apa-apa tak sebelum appointment, nurse cakap takde pape. Takde pun pesan kena makan folic acid ke vitamin ke. Memang macam ni ke ya? Saya blur sbb taktahu apa-apa langsung ni 😅 Mohon advice.

13 Các câu trả lời

Sbb kandungan awl lagi. Kalau dh 3 bln baru nurse akn bagi acid folic. Klau nak mkn jgak try acid folic iberet 500mg. HB cantik jerr bila mkn iberet tu.