Minum Air Gula Macam Mana?

Hai. Saya dah 6 bulan lebih, tadi ada checkup kandungan 4/11 ni tadi.. So doktor cakap next appointment kena minum air gula? Itu berita buruk atau baik? Normal ke? Anyway saya berat 92kg, baby dalam 8++ gram.. Tak pernah ada sejarah kencing manis atau diabetis. Boleh tahun kenapa? Ini pregnancy pertama, anak sulung. Boleh bantu saya? #pleasehelp #bantusharing #1stimemom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Normal, dr berat puan pun kira dh overweight / salah satu check point perlu minum air gula. Walaupun tk pernah ada sejarah kencing manis, boleh je tetiba masa pregnant sangkut GDM. Sbb tu perlu minum air gula utk check just as precaution.

Normal sis. Memang kena minum air gula at least sekali semasa pregnancy.