18 weeks Baby Kicking

Hai, saya dah 18 weeks. Mcm mana nak bezakan tendangan bayi ya? Atau perut yg berbunyi2? 😆😆 maaf, sy bru mengandung pertama kali.#firstmom #ingintahu #bantusharing #firstbaby

6 Các câu trả lời

sy masa 17 week pun rasa blurp² je, ingtkan angin, pastu sy sentuh tempat yg bunyi tu rasa kick sekali dua je pastu senyap mmg susah nak cari.. sblum ni kena sentuh perut baru rasa pergerakan, skrg 19 week makin kerap rasa pergerakan lagi² tengah baring, nak cari pun sng sbb dah berbonjol keras kat perut..

1y trước

best sbb ada kawan sembang, hehe.. kalau gosok² perut nt dia respond..

Saya first mom juga. First 17w start rasa geli2 mcm ade benda gerak2 dari dlam and tak rasa lagi dari luar. Skrng ni 19w baru start dpt rasa sikit dari luar mcm kena jentik (dpt rasa kat tapak tangan). Tp sejak 17w mmg hari2 dpt rasa gerakan geli2 dari dlam rahim tu baby bergerak.

1y trước

eeee comelnyaaaa.

Sy pun dh msuk 18 weeks. Confuse tau rasa dupdup kuat time baring tp rasa kt perut. Bila pegang, eh xda apa. Confuse. Jantung aku ke yg kuat sgt smpi 1 bdn ghaser.. Huhu.. Dr week 15 16 dh ghaser tp abaikan sbb anggap mcm jantung sendiri kuat huhu

1y trước

hmm masalahnya I selalu masuk angin ni hahahahahahahahahah confuse masuk angin atau usus suka2 berbunyikah 😆😆😆

Dia mcm geli2 🤣 Xtau lah nk describe cm ne Sy pregnant ke 3 pun kadang konpius Hahaha Tp now sy 19weeks 2days Alhamdulilah slalu perasan bby gerak bila sy baring Klu duduk xbape rasa hehe

Saya easa cam bubble gitu pun takboleh nak beza tu perut ke baby hahahahaha

1y trước

kannnn hahahahah. Takpalah tunggu ja la nanti scan next week. Harap2 sihat2 ja.

Ada yg cakap mcm vibration atau kupu2