Saya sakit pinggang n cramp bawah perut belah kanan je

Hai saya baru 4 w. Jangkaan ikut first day last period haritu. Skrg tgh tggu result bhcg hari khamis dpt in shaa Allah. Saya check guna cb dah 2-3week dia tnjuk. Bila pegi jmpa dr, scan blom nampak kantung, kosong. Tapi ad nampak cyst fluid belah kiri dlm 3cm je. Tapi takda sakit belah kiri plak. Belah kanan yg sakit. Normal ke?

Saya sakit pinggang n cramp bawah perut belah kanan je
2 Các câu trả lời

Sy pon awl2 dulu mcm tu. Pergi check mmg awl sgt dkt klinik so doc mmg ckp kalau scan mmg tak nampak apa. Request utk ujian darah and alhamdulillah +ve. Then masa 8w baru pergi scan and dh nampak kantung and heartbeat baby. Sy pon awl2 ada cyst juga tp doc ckp mmg normal sbb prubahan hormon. Tp doc akan monitor until 12w cyst tu makin mgecil or tak. Mcm sy, after 12w cyst tu hilang. Apa2 nnt consult dgn doc and jaga diri, jaga pmakanan ya :)

hi. saya pun sama mcm awak jugak . doctor cakap sebab baru lagi jadi kantung tu belum nampak dan kena datang lagi check bulan depan . Mintak doakan semoga kantung baby nampak nanti ☺️

3y trước

Yaa betul! Alhamdulillah saya dah 18w harini. Next appointment lepas post ni saya dah nampak baby saiz bean hehe. Alhamdulillah kantung n heartbeat da ada hee. Semoga awak juga akan nampak kantung n heartbeat baby n baby sihat cukup sifat hingga ke hari bersalin. Aamin❤️ Jangan stress ya. Sentiasa usap perut cakap walaupun dia belum boleh dgr lagi in shaa Allah tu terapi utk kita. Supaya minda kita sentiasa positif. Fikir baik², in shaa Allah dapat baik² (peringatan utk saya juga) . Be happy Mommy to be!! ❤️💕😍 N tahniah ya awak❤️