Caesarean mom

Hai salam. Sy baru lepas bersalin bulan 7 yg lepas secara czer. Mental agak koyak sbb anak first dah czer. Rasa mcm xde peluang utk beranak ramai (walaupun masih trauma). Reasonnya sbb pelvic kecik dan ada gdm ketika pregnant. Baby size 3.39kg. Even dah 9cm bukaan pun doktor suruh emergency czer sbb dah 12 jam dlm labour room. Nak minta sokongan dri ibu2 yg pernah bersalin czer dan nak tanya perancang apa yg ibu2 gunakan? Sbb buat masa skrg mmg takut merancang sendiri. Mcm mana kita nak make sure mental kita kuat sbb kdg ada org ckp ibu2 yg bersalin czer ni tak cukup sempurna kalau nak compare bersalin normal? Even mak mentua ckp sy maybe dpt 3 je anak lepas ni (sebab dia fikir sy akan 3 kali czer). 😅 Terima kasih yg sudi bg pandangan.

1 Trả lời

hi sya serasi dgn perancang pil noriday.. sebelum² ni ambil injection depo xsesuai...bleeding