Sedih, kecewa, risau & stress fikir

Hai salam semua ibu2, just nak share pagi tadi saya mandi (kencing) saya nampak ada keluar darah beku sedikit mcm period dalam 3 inci macamtu. Saya terus nangis dengan air mata dah fikir macam2, terus pergi klinik swasta n consult doc. Doc scan nampak kantung saya cantik tapi masih belum nampak janin. Saya hari ni dah 9 minggu tepat. Ada tak dekat sini 9 minggu or 8 minggu masih belum ada janin? Saya risau sangat. Saya tak bersama dengan suami dari since saya tahu saya pregnant 3 minggu. Doc bagitahu 2 kemungkinan. Sama ada saya miscarriage atau ianya spontaneous spot (yg berlaku normal) dari apa doc cakap saya takut sangat saya yg missca….e (taknak sebut tak sampai hati dan sedih sangat) so doc suruh repeat scan next week dan bagi MC 3 hari sebab saya bekerja. So saya cuti sampai selasa habis CNY. Saya takde spotting brownish, tapi spotting kuning2 camtu je(yg tak dirisaukan sbb normal doc kata) tiba2 je harini time mandi cuci tu keluar macam darah beku. Perasaan saya bercampur baur, saya duduk jauh dengan family. Cuma ada suami di sisi. Tapi saya sangat sangat sedih. Ya allah ini ialah first pregnancy saya. Saya pula overthinking sebab my mom & kakak masa mengandung alahan muntah teruk. Saya sampai sekarang takde muntah lagi (alhamdulilah) tapi risau juga. Masih ada rasa loya bila minum susu. Ada ke ibu2 dekat sini macam saya? Nurse KK pernah cakap masa saya buka buku pink tu dia cakap kalau ada dara terus pergi emergency. Saya takut. Jadi saya pergi klinik swasta dan consult doc dulu. Takpe ke ya? Saya risau sedih semua ada. Tolong saya… 😔💔

6 Các câu trả lời

Hai semua assalammualaikum. update… Saya baru discharged wad semalam. Saya disahkan complete misscarriage. Semuanya keluar sendiri lepas saya pergi emergency kali kedua. Sedih tak terkata, mata bengkak sakit nangis mengigil. Saya dah redha. Doc scan dah turun semua. Harap betul lah da clear sbb doc ckp takya cuci. Follow up lagi 2 minggu. Doakan saya dikurniakan kesabaran dan ketabahan. Sedih sgt notification apps ni update perkembangan baby. Tengok baby2 pun saya n suami sedih tak kuat. Semuanya kehendak tuhan. Saya redha :’)

2y trước

Semoga terus kuat sis. InsyaAllah ada rezeki akam datang 💪🏻

InsyaAllah awk akn ok.. Awk.. Sy kluar darah mcm darah beku tp warna coklat la.. Sekali bleeding.. Tipu la x risau.. Bila g Kk scan.. Siap nmpk baby gerak² kepala kaki tangan smua wak.. Alhmdulillah ok je.. So awk jgn risau.. Setiap apa y berlaku x sme.. Mgkin baby awk sedang nk menjadi tu. Awk doa byk2 taw dear... Kalau dah buka buku tu dh boleh tarik nafas lega dah sbb nye nurse & doktor pon dah cek kan

sis . terus p hosp , cm sy ritu spoting terus p hosp ..smpai hosp je sy bleeding bnyk sgt . msatu mmg da redho . pasrah. sedih tapi depan suami gelak gelak je sbb taknk dia pun sedih . 2 thun tggu utk pregnant . alhamdulillah tak sampai sebulan gugur , sy pregnant semula . masih risau lg . klini pregnant sikit pun takde alahan . kdg risau . tp sy pk baik baik je . trus je p hosp . nt tahu laa doc nk buat mcmne .

2y trước

itulah . sbb kakak kakak sy pregnant pun takde alahan . doakan kandungan sy baik baik je ye .

Sis,klu ada spotting ke bleeding ke, terus pergi emergency, jgn lengah2 dan jgn pergi swasta. Sebab klu pergi emergency nnt doc pakar O&G yg akan check keadaan kite & baby. Dan mungkin doc akan bg ubat kuatkan rahim dan ubatkan kurangkan pendarahan. So dari situ mungkin baby kita boleh survive dgn izin Allah 🤲🏻 lps ni klu ada apa2 terus pergi emergency ya.

Insyaallah semua nya selamat tu, sis doa bnyk2 supaya baby kuat ya lepas tu cuba baca Ya Mateen ulang2 and sapu2 kat perut Insyaallah Allah bantu baby jadi kuat 🤲🏻🤲🏻

terus je pg emergency