Kencing manis

hai, results test minum air gula tinggi.nak kena bt sekali lg.boleh bg petua x nak turunkan kadar gula dlm darah. ???

18 Các câu trả lời

Minum air masak byk2. Jgn minum milo air kotak air tin air gas semua jgn minum. Jgn makan nasi berlebihan atau makan kek or biskut2 yg manis. Byk kan mkn buah. Mkn oat kosong bersama buahan2. Sy 1st babg kena jgk. Skrg 2nd baby tak kena kencing manis da

Sy pun sama. Mlm ni kena puasa sbb esok kena buat BSP. Anak sblm2 ni 3 org xpenah kena kencing manis. Sehari sblm test, sy bantai mkn aiskrim dgn coklat ni la jadinya 😓

Family sy guna halba... Buat air..teh halba atau air halba suam.. Insyallah mnjd...mak,mertua,mak sedara,kakak smua kncing mnis tnggi..lani semua normal...

Jaga pemakanan . Lebihkan makan sayur, kurangkan makanan/minuman bergula, makan oat. Byk lagi, nt misi akan consult lepas dpt result tinggi nie

Hi sis! Cuba guna tips ini untuk turunkan kadar gula dalam darah ya: https://my.theasianparent.com/petua-turunkan-gula-dalam-darah

Blh try mkn epal hijau sebiji sehari. Boleh kawal gula dalam darah juga. Kurangkan makan nasi dan makanan/minuman manis yg lain.

Minum air barli kosong suam dengan air msak bnyk sis.. Nasi pn mkn suku suku sparuh kalau dh kne bsp tu. Jaga mkan je

Banyakkan makan buah & minum air suam. Saya setiap hari makan epal. Kawal pengambilan makanan & minuman yang manis.

Sy blend peria katak ngn apel... Xde dtct lgsung kncg manis .padahal arwah nenek dan mak sy ade kncg mnis.

5y trước

Xde efect ke bby sis.. Jgn rsau

Bolei tgok wall post sy. Sy ad share cra mkn wktu gdm dlu.. hrap mmbntu 😊♥️