Firts preggy mom

Hai, normal ke first trimester xde alahan?cek gune clear 2-3weeks #firstpreggy

38 Các câu trả lời

normal je , saya anak sulung dulu dari tri 1-3 langsung takda alahan dan yang paling kelakar kan ibu2 pregnant dorang cakap jelesnya saya takda alahan boleh makan semua makanan .. sekali pregnant anak kedua ni , alahan dia lain macam wei sampai saya takleh nak makan nasi dan lauk2 , tekak saya boleh terima maggie ,mee ,bihun,roti dan buah2 je tapi syukurlah juga alahan tu sampai trimester pertama je lepas tu saya dah ada selera balik 🤭 kuat makan dan berat naik banyak dalam sebulan 😂 haiss ..

Normal sis. Lain orang lain badan. Ada yang alahan teruk sampai tak boleh bangun. Ada yang alahan sikit sikit. Ada yang dah week berapa baru dapat alahan. Macam saya sendiri tak ada alahan tp tiba tiba bila masuk week 7, terus ada alahan. 🤣 tak kisah ada alahan ke tidak yang penting ibu dan baby sihat sempurna.

2y trước

Kann. Sama la kite pun.. nth mana dtg, Tiba2 Rasa nk muntah pagi2. ujian ibu mngndung 😚

Utg laa xda alahan sis…Sbaiknya jgn mintak utk ada alahan.Once dah kene nanti,nangis x berlagu 😅 Sy 1st trimester xda alahan,ni dah masuk 3rd trimester,haa tu dia alahan mai 🥺 Makan x lalu,muntah x kira jam.Hidung sensitive.Jadi jangan mintak alahan tu,jangan juga dicari

Normal.. Tp jgn hairan kalau dh msuk mggu 6 nnt.. Alahan dh mula dtg.. Kena kuat.. Tp ada juga yg xda alahan lngsung.. Sya dlu pun hairan mula2 xda alahan.. Masuk mggu 6 tb2 xda selera nk makan.. Asyik nk muntah je.

2y trước

btol saye start alahan Lepas 8 minggu smpai kandungan masuk 4 Bulan baru ok

I la tu. Tapi start week 6 7 and now dah 9 pun still rasa loya tekak. Makanan yg dulu i suka, now tak boleh nak tengok sbb rasa nak muntah. Sedih je. Harap makin okay. Moga dipermudahkan urusan kite untuk sampai ke week 40 okay 💖

normal sya awal2 bgus tiada alahan😂 skli msuk 11minggu siap muntah2 nasip sekejap saja dlm 2minggu yg paling teruk ..pening kepala smpi masak pun tidk larat masak..balik kerja terus mengampai .tapi lps 14minggu okay da😅

Bersyukur takde alahan. Yg asyik beralah-alahan stiap kli pregnant cuma drama je. Alahan bergantung pd pembawakkan budak & hormon. Sy kena teruk alahan. Tengah2 sy dah okay, nk masuk 9 bln, jd balik alahan sy.

Normal,lps ni msti dpt hehehe..sy masa xda alahan pun rasa yes xda,lpas tu tiba2 bdn skit x blh bgn muntah2 malam.sakit kepala..mcm2 lah heheh Alhamdulillah dah 5bulan.minggu depan 6bulan🥰

Normal. Saya dulu takde alahan, alhamdulillah, sampai dah 32 minggu pun takde alahan. Cuma, tak boleh bau pencuci muka/ubat gigi lama2. Kena cepat2 buat sampai tahan nafas. Haha.

Normal je sis lain orang lain ragam.. body masing2. Jangan diseru2 alahan tu, sekali dia dtang lunyai dibuatnya.. HAHAHAHA salah satu rezeki masa pregnant takde alahan sis.. 🥰