Sakit & scan baby

Hai, normal ke 17 week dan rasa sakit di bahagian kiri kemaluan nak2 masa baring? dan kalau kita pegi kk memang dorang tak scan perut ke, saya da 17 week tapi sekali pun kk tak pernah scan baby lagi, saya scan kat klinik swasta masa sebelum buka buku jaa. cuma nak tahu je sb anak sulung takda pengalaman lg ☺️

2 Các câu trả lời

Sama kita… masa anak first dulu buka je buku terus scan.. ni dah 17 baru scan bila rahim dah tinggi katanya melebihi pusat baru diaorang scan..dia taksama semua kk.. kalau yang sakit tu..saya setiap kali pregnant memang akan sakit tulang pelvik.. dari tulang punggung,belakang.. kata nurse kalau ada terjatuh or terhentak sebelum pregnant dulu.. macam bersukan ke gitu..

Tak pernah scan lagi? Peliknya kk awak, kk saya masa bkk buku pink die scan balik even dah scan kat swasta. Cuba tanya nurse or doc, tak de scan baby ke? Sbb nk taw perkembangan ok ke tak