Baby tak aktif 17minggu

Hai. Lepas last scan dengan kk 5 minggu lepas. Harini 17minggu 5 hari sy pegi scan dekat kk swasta. Sbb nak tggu next scan kk terasa sgt lama. Sy selalu baca org kata 15 minggu dh rasa pergerakan baby. Tp sy lgsg xrasa. Jd sbb dh lama sgt menunggu sy pegi scan harini dkat swasta nak tahu perkembangan baby. Sedih rasa bila dr ckap baby x aktif bergerak. Tp denyutan jantung okay. Saiz pun okay. Tapi baby xbergerak. Kenapa ya? Sbb masa scan pun xjelas bentuk baby. Masa 12 week sy scan jelas nampak kepala tangan kaki, tapi 17 week sy scan xnampak kaki dia. Samar2 scan dr. N baby pulak xbergerak. Sy risau sgt 🥺🥺🥺😭😭😭 ada sesiapa yg pernah jadi mcm saya? #pleasehelp

3 Các câu trả lời

mcm sy dlu ms 17 minggu mmg xde rs pape pergerakkan bby😅paling terasa masa dah masuk 20 week...even g kk nurse tanya ada rs gerakkan halus tak?? sbb katanya ms 17 week dah blh rs ..tp bila google dgn bc buku ttg kehamilan katanya mmg normal xrs..kekdg sbb perut kita tebal tu slh satu punca tak rs sgt pergerakkan baby...mcm sy dlu 20week mmg terasa sgt2 bby gerak...jd puan jgn stress2 k..doa yg baik2 in shaa Allah smua baik2 berlaku .mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y trước

Sy scan lagi sekali dekat klinik swasta lain. N dr pun bgtau baby x aktif. Dr suspect air ketuban kurg menyebabkan dlam tu mcm sempit n baby x aktif. Dr mintak followup lagi mggu depan utk scan. Doakan sy semoga air ketuban cpai tahap normal lepas ni. Risau sgt sbb dr ada jelaskan org yg ada hadapi msalah ketuban kurg ni bt kan sy risau dn fikir bukan2 😭😭

dulu ms 2nd preg, baby x aktif then doc suspect oligo (air dlm kantung kurang). bawak jumpa pakar terus doc pakar ckp sy punya serius, 8month dah kena emergency c-sect, keluarkan baby kalau x baby xdpt selamat. jadual operate 10pg, tp scan 7pg tu jantung dah x detect terus emergency ot. masa tu sy keje bawah terik matahari & kurang minum air. now 3rd preg, alhamdulillah semuanya sihat 🤲🏻❣️🌹

2y trước

ms tu dah hujung2 7mths. kalau 17W, masih 2nd trimester, insyallah semuanya ok. tgk lifestyle. sy dulu mmg dehidrasi badan sbb aktif sgt sampai x jaga kesihatan kandungan 😄

Tak silap sy doc kata starting 18 minggu ke atas baru dpt rasa pergerakan baby. Bila doc kata kemungkinan air ketuban sis kurg sbb apa ya? Doc ada bgtau tak apa punca air ketuban sis kurg?

1y trước

Hi sis.. Baby sy mmg xaktif smpai sy bersalin sebab start 17minggu tu mmg dah takde ketuban langsung. Jd baby xde space untuk bergerak. Baby sy ada masalah dalaman mnyebabkan dia xboleh kencing sbbtulah tiada air ketuban. Utk kes sy pun tiada punca sis. Dr xdpat kenalpasti. Takdir sy bukan rezekinuntuk jaga dia didunia ni. Semoga dia mnjadi pemberi syafaat buat sy dan suami nnt. In shaa Allah.. aamiin 🤲🏻